Geef de kachel of haard de finishing touch met de accessoires van DHK Products

Geef de kachel of haard de finishing touch met de accessoires van DHK Products

Een haard brengt niet alleen warmte en sfeer in huis, maar vraagt ook om zorgvuldigheid en de juiste accessoires. Of je nu een klassieke open haard of een moderne gashaard hebt, de juiste haardaccessoires maken het stoken veiliger, efficiënter en zelfs mooier. Meer weten over de haardaccessoires van DHK Products? Lees dan snel dit blogartikel verder!

 

Waarom heb ik haardaccessoires nodig?

Er zijn een aantal redenen waarom je het aanschaffen van haardaccessoires zou moeten overwegen. De eerste reden is het haardvuur beheersen zodat het comfortabeler, veiliger en makkelijker te controleren is. Tegelijkertijd kan verantwoord omgaan met het vuur bijdragen aan een duurzamere omgang met het milieu. Daarnaast vervullen haardaccessoires vaak een esthetische rol. 

 

Veel haardaccessoires zijn vaak fraai vervaardigd en tonen vakmanschap, waardoor ze elke haard kunnen verfraaien, zelfs een gashaard of een haard die niet in gebruik is. Als laatste, kunnen accessoires ook gebruikt worden om de omgeving van de haard te beschermen tegen beschadiging.

 

Ondersteun het vuur met vuurbokken of een haardrooster

Het is mogelijk om een haardvuur op de grond van de haard te stoken. Toch wordt al jaren lang het vuur van de grond gestookt met behulp van vuurbokken of een haardrooster

 

Zo is het stoken met vuurbokken duurzamer, omdat het de beluchting en verbranding bevordert. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de houtblokken niet het vuur uit kunnen rollen. De bokken en roosters zijn echter niet alleen functionele haardaccessoires, maar ze maken de haard ook nog eens een stuk fraaier.

 

Bescherm rondom de haard met haardaccessoires

Wat voor haard je ook gebruikt, er vindt altijd verbranding plaats. Bij verbranding komen, natuurlijk, een aantal zaken kijken. Zo kan er een (grote) hoeveelheid hitte vrij komen. Door gebruik te maken van een hitteschild bescherm je de materialen, zoals kabels en elektronica rondom de kachel.

 

Niet alleen de warmte van het vuur kan een klein hinder vormen, ook de vonken die van het vuur af komen. Een vonkenscherm zorgt ervoor dat de vonken en kleine stukjes smeulende as uit de haard springen. Dit helpt het brandgevaar te verminderen, zo bescherm je meubels, vloeren en andere brandbare objecten. Ook biedt dit haardaccessoire bescherming voor (kleine) kinderen en huisdieren.

 

Naast de hitteschilden en het vonkenscherm kan er ook overwogen worden een vloerplaat onder de kachel te plaatsen, tegen zowel hitte als vonken.

 

Haardaccessoires bij DHK products

De mooiste haardaccessoires, van zeer hoge kwaliteit vind je bij DHK products. Bekijk nu het online assortiment en bestel de benodigde accessoires of vraag een offerte aan!

Gepubliceerd op: 01 oktober | Terug