De belangrijkste isolatie- en vuurvaste producten toegepast bij haarden, kachels en rookgasafvoersystemen.

De belangrijkste isolatie- en vuurvaste producten toegepast bij haarden, kachels en rookgasafvoersystemen.

Waar voldoet een goed isolatiemateriaal aan?

Bij het isoleren van een haard zijn andere eisen dan bij het isoleren van een woning. Zo is er bij de isolatie van een haard of rookkanaal sprake van veel hogere temperaturen dan bij bijvoorbeeld woningisolatie. Om deze reden is het van groot belang dat er gebruik gemaakt wordt van hoog hittebestendig materiaal zoals calcium silicaat wat vuurvast en onbrandbaar is.

 

Insulfrax brandwerende en isolerende dekens

Deze keramische isolatiedeken van hoogwaardig, brandwerend materiaal wordt gebruikt bij (enkelwandige) rookgasafvoersystemen. Door dit materiaal aan te brengen rondom de afvoer verbeter je de brandveiligheid van de installatie. Insulfrax wordt overigens niet alleen bij afvoersystemen gebruikt, maar ook om inbouwhaarden te isoleren. Insulfrax wordt geleverd in verschillende diktes(13-25mm), afmetingen en dichtheid. Verpakt per stuk of bulk in doos. 

 

Isoleren met plaatmateriaal van Pumica

Isoleren van de kachel kan ook met platen van Pumica. Het materiaal Pumica is een onbrandbaar en isolerend, gemaakt van geperste vermiculiet korrels. Een Pumica plaat kan bijvoorbeeld het rookkanaal omkokeren of de achterwand van de haard isoleren met een brandwerende functie. Daarnaast kan het ook als vervangingsartikel voor keerplaten en wanden dienen. De functie van deze plaat is het beschermen van de binnenzijde van de kachel, in het specifiek houtgestookte haarden.

De Pumica platen zijn leverbaar in diverse diktes en hebben een standaard persing van 700 kg/m3

 

Het afdichten van deuren en glas in haarden en kachels met koordmateriaal

Bij het afdichten van o.a. deuren en glas in houtkachels wordt gebruikt gemaakt van speciaal glasvezelkoord. De verschillende onderdelen in de haard of kachel worden hiermee rookgasdicht en middels Glucon hittebestendige lijm wordt het koord vastgezet. Glasvezelkoord is verkrijgbaar in zwarte en witte kleur, in verschillende diameters en levering geschied op rollen met diverse lengtes.

Voor de enkele kachelklus is er ook klein verpakking inclusief Glucon lijm leverbaar. 

Isolatiematerialen bij DHK

Naast het koordmateriaal, de Insulfrax en Pumica heeft DHK een zeer groot aanbod andere isolatieproducten zoals:

  • Vermiculite- of Perlite korrels toegepast bij schoorsteenrenovatie middels roestvaststalen flexibele slangen. 
  • DHK zeer hoogwaardige isolatieplaten voor het brandvrij installeren van haarden en kachels.

Gepubliceerd op: 28 augustus | Terug